Exloo Spring Auction

Zaterdag 28 april a.s. wordt er een grote veiling voor jonge sportpaarden en fokmerries georganiseerd op het Hippisch Centrum in Exloo. Met als bijzondere veiling objecten twee zeer interessante embryo’s.

De ‘Exloo Spring Auction’ is voor twee tot en met vijfjarige paarden (met röntgenfoto’s) en fokmerries. Afgelopen najaar wist de organisatie al een succesvolle veulenveiling neer te zetten, deze wordt nu opgevolgd door een voorjaarsveiling. De veiling is doorspekt met Noordelijke nuchterheid en is vooral gericht om op een laagdrempelige manier fokkers en eigenaren de kans te bieden hun paarden te verkopen. Uiteraard een fantastische mogelijkheid voor handelaren en particulieren om een ruwe diamant aan te schaffen.

Daarnaast heeft de Exloo Spring Auction ook voor de fokkers onder ons wat bijzonders. Twee embryo’s van de schimmelhengst Untouchable (v.  Hors La Loi II).  Als moeder van het eerste embryo staat de Kannan-dochter M&M de Mauretus te boek. Deze merrie is afkomstig uit de bekende fokkerij van Stoeterij ’t Merelsnest en komt uit een volle zus van de BWP-hengst Quinten van ’t Merelsnest (v. Darco). De bekendste telg uit dit lijntje is uiteraard Glasgow van ’t Merelsnest, welke geen verdere uitleg behoeft. De tweede embryo komt uit Sinessa (v. Lux), de zus van de op 1.60 niveau springende KWPN-hengst Vingino en de moeder van de KWPN-hengst Biscayo.  Kortom pedigrees om van te watertanden. De draagmerries moeten dit jaar veulenen.

De presentatie van de veilingpaarden vangt aansluitend aan op de ONNK finale op zaterdag 28 april a.s. om 15:00, met om 18:00 de veiling.

Voor meer informatie kijk op www.onnk.nl/veiling-exloo/ of onze facebook-pagina Exloo Spring Auction.

Comments are closed.